10 prinsipper som har gitt meg vekst, trygghet, tillit og en dypere ro

Jeg gjorde for lite av det som ga energi og for mye av det som tok energi.

Jeg ble pappa samtidig som karrieren min skulle skyte fart og brått ble dagene fullpakket med oppgaver og forpliktelser som over tid akkumulerte stress og satte seg i både hode og kropp.

Balansen i livet og det berømte balansehjulet ble etter hvert bare et eneste jag, det ble litt av alt, for mye av det som tok energi og for lite av det som ga energi.

Det var ikke noe jeg merket dag for deg, men over tid. Det er ofte slik en burn-out eller depresjon utvikler seg, i hvert fall for meg. 1% mindre av det gode og mer av det dårlig over tid fører til at veien tilbake føles lang eller til og med håpløst å ta fatt på. Overskuddet var allerede brukt opp og jeg går ofte på reserven fra før.

Jeg kjørte på alt for lenge og lyttet ikke til signalene kroppen sendte meg før jeg satt hos legen og hyl-gråt da han spurte hvordan heg hadde det.

«Jeg er bare så sliten»  Var det eneste fikk sagt før jeg knakk totalt sammen.

Jeg har vært igjennom flere perioder i livet hvor jeg har stirret i den berømte veggen og gått forbi burn-out punktet, men som den high-performeren jeg ønsket å være og se på meg selv som, var det prisen jeg måtte betale.

Men til hvilken pris?

 

Jeg har flere titalls om ikke hundrevis av verktøy og metoder for hvordan tåle, stå i og løse slike utfordringer og finne en bedre balanse i livet. Noen funket ekstremt bra for meg, og noen funket ikke i det hele tatt.

Slik er det for deg også.

Jeg har ikke svaret eller løsningen på utfordringene du opplever som menneske, men jeg har erfart noen fundamentale «lover» som har gitt meg enorm verdi og opplever at de kan gjelde for alle dersom de aksepteres som en sannhet.

Jeg har testet de ut på meg selv og andre i mange år og de virker om man tar de til seg.

Her er en kortfattet utgave over noen av disse lovene:

 • Forstå at vi er alle speil for hverandre som viser oss
  • Hvem vi er i øyeblikket.
  • Hva vi dømmer i øyeblikket.
 • Vi alle har en unik gave å gi til verden, men vi ser den ikke selv fordi det ligger så naturlig for oss å være eller gjøre det. Det å oppdage og hedre denne vi gi uante muligheter og fremgang.
 • Elsk den andre for den de er, akkurat som de er. Da vil du i samme øyeblikk elske deg selv mer for den du er. Både det du dømmer og ser opp til. Elsk alt, alltid og du setter deg selv fri. Det du dømmer er som sang kun noe du dømmer i deg selv, men frem til nå har vært for stolt til å se eller anerkjenne i deg selv.
 • Ikke ønsk eller føl at du trenger å endre på noe. Livet gir deg akkurat det du trenger for å vokse og ekspandere til ditt fulle potensial. La naturen vise vei.
 • Ikke føle at du mangle noe, mangel er en illusjon.
 • Å virkelig se, forstå og akseptere at livet har to sider og at den ene siden ikke er bedre enn den andre.
 • Frykt er en illusjon og en tanke / overbevisning om at noe i fremtiden vil gi mer fordeler en ulemper. Du er redd for å ikke få, miste det eller at det du vil ha ikke skal skje. På den andre siden om du ser flere ulemper enn fordeler, er redd for å få det du ikke vil ha, eller at det du ikke vil skal skje, skjer. Finn den andre siden i like stor grad og du vil sette deg fri fra frykt for det som måtte komme.
 • Uansett situasjon, har vi 3 valg.
  • Gjøre noe med den.
  • Fjerne oss fra den.
  • Akseptere den. Om du ikke kan gjøre noe med eller fjerne deg fra situasjonen, må den aksepteres.
 • Vi har alle et sett med prioriteringer, verdier og det jeg har begynt å kalle «den vi er». Å leve i tråd med disse vil gi mer av alt vi ønsker i livet. 95% kjenner ikke til eller utrykker ikke sine verdier fult ut som følge av programmeringer i oppveksten og forventinger fra omverden. Men verdiene er der alltid og de utrykkes uansett. Det å finne og hedre disse vil medføre at vi skinner vårt autentiske lys og automatisk blir en bedre leder for oss selv og andre.
 • Lykken er ikke et sted der ute, så slutt å lete der. Ingen ting eller person kan virkelig sette oss helt fri og gi deg det vi er i stand til å gi oss selv om vi velger å søke innover. Dette vet jeg fordi jeg har «lett» på begge steder i snart 9 år. Det er når letingen slutter, man begynner på reisen mot å sette seg helt fri.

 

Takk for at du velger å lese denne korte artikkelen, det betyr at vi er på nett og vi sannsynligvis har mye verdi og tilføre hverandre😊

Jeg kunne skrevet i timevis, da dette engasjement med dypt, men jeg liker enda bedre å connecte med likesinnede som skal samme vei.

Jeg hører gjerne fra deg og om dine utforinger, erfaringer, ha du har lært og hvordan du har løst de på veien.

Del gjerne denne bloggposten: